Sectoren

Sectoren

De nationale en internationale belastingwet- en regelgeving is behoorlijk aan verandering onderhevig, wat menige onderneming een tijdrovende puzzel oplevert. Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van deze belastingpuzzels, met uw visie op uw markt en organisatie als uitgangspunt. Hiermee kunt u blijven ondernemen en zorgen wij dat u fiscaal compliant bent. Wij zijn werkzaam in vele verschillende sectoren en doelgroepen met een focus op multinationals, family owned businesses, private clients, technology en vastgoed.

Multinationals

Door onze ruime ervaring fungeren we als sparring partner voor CFO’s of tax directors en hun teams. Hierbij richten we ons zowel op de optimalisatie van de Nederlandse fiscale positie als op internationale tax planning. Wij zoeken voor onze klanten altijd naar de balans tussen fiscaal effectieve oplossingen en een goede reputatie. Door de breedte van onze dienstverlening werken onze tax specialisten binnen ons kantoor nauw samen met onze Transfer pricing, M&A en Tax compliance experts. Onze klantenkring bestaat uit grote (beursgenoteerde) multinationals, middelgrote bedrijven en familiebedrijven.

Familiebedrijven

Voor onze klanten met familiebedrijven zijn wij een vertrouwde fiscale partner en klankbord bij het structureren van zowel hun ondernemingsvermogen als hun privé-vermogen. Wij denken daarbij ook mee over de fiscale consequenties van bedrijfsopvolging en de mogelijkheden om de medewerkers als aandeelhouders te betrekken. Een zorgvuldige en strategische fiscale planning zorgt voor een gunstige fiscale behandeling van uw in Nederland gevestigde vennootschappen. Of het nu holdings en financieringsmaatschappijen of operationele bedrijven betreft, er is vaak ruimte voor optimalisatie en verbetering van de fiscale structuur. Door onze brede adviespraktijk kunnen we u van dienst zijn met btw-aangifte, loonbelasting, vennootschapsbelasting, fiscale compliance en transfer pricing. Dit alles vanuit een lange termijn perspectief waarbij uw wensen leidend zijn.

Private clients

Wij bieden onze private clients een breed scala aan diensten voor het optimaliseren van hun vermogen. Dit geldt zowel voor Nederlanders als voor buitenlandse personen die banden met Nederland hebben. Denk hierbij aan nationale en internationale constructies zoals salarissplitsing, 30%-regelingen en estate planning. We adviseren samen met ons notariële netwerk over persoonlijke regelingen, denken mee over filantropie en goede doelen, stemmen waar nodig af met de belastingdienst en verzorgen de aangiften. Zo wordt wat u opbouwt goed beheerd.

Vastgoed

Zowel Nederlandse als buitenlandse (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningcorporaties en eindgebruikers weten ons vastgoed team te vinden. Door onze jarenlange ervaring en gedegen marktkennis, begeleiden we hen van simpele tot de meest complexe vastgoedtransacties. Van enkele woningen tot complete binnenstedelijke herontwikkelingen. Wij adviseren over fiscaliteit, structurering en financiering. Bijvoorbeeld bij het opzetten van vastgoedfondsen, lease & sale-back transacties, projectontwikkeling, pre- en post-acquisitie en activa, passiva en aandelentransacties. Met onze fiscale expertise en ons juridische en notariële partnernetwerk lossen we de vraagstukken van onze klanten vakkundig en efficiënt op.

Technology

In een innovatieve omgeving met uitgebreide regelgeving die soms achterloopt op de technische ontwikkelingen, bieden wij de fiscale kennis en het vermogen om snel te schakelen én de (on)mogelijkheden te onderzoeken. Wij houden de ontwikkelingen in de markt nauwgezet in de gaten, hebben de sector ‘in onze vingers’, denken mee over de fiscale kant van financieringsmogelijkheden, vernieuwende businessmodellen en beloningsstructuren en we bewaken de accountability en governance. Wij bieden een geïntegreerd dienstenpakket van procesverbetering en (internationale) optimalisatie tot fiscale verantwoording. We bedienen start-ups, scale-ups en grown-ups die in iedere fase een andere aanpak vragen. Daarbij zijn we uiteraard bekend met alle fiscale stimuleringsinstrumenten voor innovatie zoals de innovatiebox.

2021 © STP Tax Lawyers.

Alle rechten voorbehouden

Contactgegevens

Vinoly-building 19th-Floor
Claude Debussylaan 42
1082 MD Amsterdam

088 5060 600 info@stp.nl Vind je route

Volg ons op:

Site by Alsjeblaft!