Meet Arthur

Specialist in vennootschapsbelasting en internationaal belastingrecht, hoofd bureau vaktechniek, verbonden aan het Fiscaal Instituut van Tilburg University

Arthur Hofman studeerde fiscale economie aan de Erasmus universiteit in Rotterdam en is belastingadviseur bij STP. Daarnaast is hij verbonden aan het Fiscaal Instituut van Tilburg University. Hij is bewerker van de Cursus Belastingrecht, onderdeel Vennootschapsbelasting, verzorgt regelmatig cursussen op het gebied van de Nederlandse vennootschapsbelasting en publiceert hierover in de fiscale literatuur. In november 2011 promoveerde hij aan Tilburg University op een proefschrift met de titel: “De deelnemingsverrekening”.


Arthur in 5 hashtags
#getrouwd  #4kinderen  #zeilen  #mountainbikenracefietsen  #vennootschapsbelasting

Ik hou van mijn vak omdat
Je in het fiscale vak te maken hebt met prachtige puzzels. Hoe moet je de fiscale regels toepassen in de concrete situatie van je klant? Hoe moet je daarbij omgaan met een bepaling die niet helemaal duidelijk is? En wat is de impact van de voortdurende wijzigingen in wetgeving, jurisprudentie en beleid? Het is een mooie uitdaging om met deze vraagstukken voor klanten bezig te zijn. Het is een vakgebied waarbij je intensief bezig moet blijven met het volgen van ontwikkelingen. Daarmee is het nooit saai.

Goed belastingadvies is voor mij
Een goed advies moet degelijk en duidelijk zijn. Degelijk: de klant krijgt een volledig beeld van de gevolgen van relevante wet- en regelgeving voor zijn situatie. Duidelijk: niet wollig, geen omhaal van woorden en geen onnodig jargon.

Waarom STP
STP is een kleinschalige en flexibele organisatie met veel saamhorigheidsgevoel. Het is een slim en wendbaar kantoor waar de menselijke maat én een hoge kwaliteit samengaan. Mijn werkplezier haal ik uit de vaktechniek. Daar heb ik binnen STP volop mogelijkheden voor met een vaktechnische rol richting klanten, het organiseren van ons periodieke Fiscalistenoverleg en mijn rol aan de Universiteit.

Advies aan nieuwkomers in het vak
In het begin van je carrière veel ‘sponzen’: zo veel mogelijk en zo breed mogelijk kennis en ervaring opdoen. Daar heb je later veel profijt van.

Arthur Hofman

Functie: Senior Tax Manager
Opleidingen: Fiscale Economie Erasmus Universiteit, Rotterdam
Voorheen gewerkt bij: PwC
Werkt bij STP sinds: Maart 2014
Andere professionele activiteiten: Periodiek organiseren van STP Fiscalistenoverleg, verbonden aan Fiscaal Instituut van Tilburg University, publicaties en cursussen
Publicaties: Proefschrift over deelnemingsverrekening, fiscale monografie over deelnemingsvrijstelling en deelnemingsverrekening, fiscale brochure over de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting, groot aantal artikelen

Contactgegevens
Direct: +31 (0)88 5060 604
Mobiel: +31 (0)6 54280162
arthur.hofman@stp.nl

Naar teamoverzicht

Eerst de feiten, de rest komt later

2022 © STP Tax Lawyers.

Alle rechten voorbehouden

Contactgegevens

Vinoly-building 19th-Floor
Claude Debussylaan 42
1082 MD Amsterdam

088 5060 600 info@stp.nl Vind je route

Volg ons op:

Site by Alsjeblaft!